این مقاله برگرفته از مقاله رافائل پوپر در سال ۲۰۰۸ نگاشته شده است، این تحقیق در آغاز مبتنی بر نمونهای حاوی ۸۸۶ مطالعهی آیندهنگاری است که ۳۶ مورد دارای دید کلی به اروپا، آفریقا یا آسیا هستند و درنتیجه مطالعات فراملی هستند و ۸۵۰ مورد به کشورهایی خاص ارتباط دارند و شامل ترکیبی از تجربههای فرو ملی، ملی و فراملی هستند.
بیان خلاصه دستاوردهای این تحقیق با بیان دو ویژگی در مورد روشها آغاز میشود:
ویژگی دوم به توانمندیهای روشها، بهعبارتدیگر، توانایی گردآوری یا پردازش اطلاعات بر اساس شواهد، توان کارشناسی، تعامل یا خلاقیت اشاره دارد.
اجازه دهید هرکدام از این ویژگیها را بهصورت مختصر شرح دهیم:
به ترکیب تفکر اصیل و تخیلی اشاره دارد و اغلب توسط هنرمندان یا استادان فناوری مطرح میشود. این روشها تا حد زیادی به قدرت ابداع و نبوغ افراد بسیار ماهر هم چون نویسندگان داستانهای علمی تخیلی یا الهام برآمده از گروههای افراد شرکتکننده در جلسات طوفان فکری بستگی دارند.
به مهارتها و دانش افراد در یک حوزه یا موضوع خاص اشاره دارد و اغلب برای پشتیبانی از تصمیمات بالا به پایین مورداستفاده قرار میگیرد و مشاوره و توصیه ارائه میکند. این روشها به دانش ضمنی افراد با دسترسی مطلوب به اطلاعات مرتبط یا دانش گردآوریشده ناشی از چندین سال تجربهی کاری در یک حوزهی خاص اتکا دارند. توان کارشناسی و تخصص اغلب امکان درک کلنگر تر و جامعتر نظریهها، فرضیهها و مشاهدات یک مطالعه را فراهم میسازد.
به این امر میپردازد که با وجود همافزایی توانهای کارشناسی که اغلب دستاوردهای قابلملاحظهای به همراه میآورد اما بحث و چالش حوزههای تخصصی دیگر (درواقع دیدگاههای ذینفعان غیر کارشناس) نیز دستاوردهای عظیمی پدید میآورد. (پایین به بالا) توجه به این نکته اهمیت دارد که این روشها صرفاً به شواهد و توان کارشناسی و تخصص وابسته نیستند.
به این امر اشاره دارند که تلاش برای شرح و/یا پیشنگری پدیدهای خاص با پشتیبانی مستندسازی قابلاتکا و ابزار تحلیل، مثلاً، آمار و انواع خاص نشانگرهای سنجش و ارزیابی اهمیت دارد. این فعالیتها بهخصوص برای درک وضعیت واقعی توسعهی موضوع تحقیق مفید هستند.
ویژگیهای فوق اجزای سازندهی الماس آیندهنگاری شکل زیر هستند که در این مقاله برای برجستهسازی روشهای مورداستفاده در این نگاشت انطباق یافتهاند.